Banner

Duurzaam ondernemen met BERISO

BERISO is ontstaan uit de vraag naar efficiënte en duurzame woningbouw. Wij zijn ons bewust van hoe wij deze wereld door willen geven aan de volgende generaties. Daarom draagt BERISO graag haar steentje bij met onze duurzame activiteiten welke wij op deze pagina verder toelichten.

Wat doet BERISO voor het milieu?

Banner

Elektrische heftrucks

Sinds het ontstaan van BERISO rijden wij uitsluitend met elektrische heftrucks. Deze zijn namelijk schoner en stiller dan heftrucks op fossiele brandstoffen als diesel of LPG. Gezondheidsrisico's voor het personeel van BERISO sluiten wij uit met deze elektrische heftrucks, wat resulteert in blije en gezonde medewerkers.

Banner

Zonnepanelen

Hier ligt een grote uitdaging: duurzame bedrijfsvoering in een regio waar het elektriciteitsnet propvol zit. Het terugleveren van energie blijkt (voorlopig) geen optie. De oplossing hiervoor is bedacht in de vorm van een zonnestroominstallatie bestaande uit 403 zonnepanelen, 2 SMA omvormers inclusief stringboxen en PV Shelters van Conduct. Deze is aangesloten op de 100kVA netwerkaansluiting. Door middel van slim energiemanagement behaalt BERISO op deze manier een zelfvoorzieningsgraad van zo'n 60% op elektriciteit.

Banner

Subsidies en stimulans

Een subtiele maar effectieve stap in het verduurzamingsproces is om te zorgen dat installateurs en projectontwikkelaars op de hoogte zijn van de huidige subsidieregelingen. Hierdoor wordt eerder de stap gemaakt naar deugdelijke isolatie, wat niet alleen zorgt voor een prettiger binnenklimaat, maar ook de energierekening drukt. Dit versnelt de energietransitie en is dus een noodzakelijke stap voor het klimaat.

Banner

ECO isolatie

Naast het gegeven dat prefab isolatie minder belastend is voor het milieu, gaat BERISO een stapje verder door het aanbieden van ECO isolatiematerialen. Dit zijn isolatiematerialen op basis van ecologisch verantwoorde materialen. Denk bijvoorbeeld aan hennep isolatie. Daarnaast biedt BERISO een product aan welke is voortgekomen uit het hergebruik van oude jeans, ook wel Pavatextil genoemd. Naast duurzaam en ecologisch zijn deze isolatiematerialen ook zeer goed toepasbaar met hoge isolatiewaarden.

Banner

Zonne-accu's

Vanwege het overvolle energienetwerk, schakelt de zonnestroominstallatie van BERISO zich uit in de weekenden. Er kan op deze momenten namelijk niet teruggeleverd worden. Op korte termijn start BERISO met een pilot met grote zonne-accu's, welke overtollige zonne-energie kunnen opslaan. Op deze manier gaat er minder energie verloren en hopen wij de elektrische zelfvoorzienendheid nóg hoger te krijgen dan de 60% welke BERISO nu al realiseert.

Advice CTA

Advies nodig?

Bel ons! Naast op maat gemaakt isolatiemateriaal leveren wij ook advies op maat! Onze professionals voorzien je graag van deskundig advies over de juiste isolatiematerialen voor jouw project!